Sæsonens første simremad.

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1848
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 32 times
Been thanked: 116 times
Kontakt:

Sæsonens første simremad.

Indlæg af PeptoBizmo » 26. okt 2014, 16:00

Nu hvor urene er stillet en time tilbage, så er min sæson for simremad for alvor begyndt.
Jeg læste på et svensk forum om en der havde lavet confitteret rådyrs-bov, så det måtte jeg prøve.
Jeg havde ingen bov, så da Føtex havde okseklump på tilbud, tænkte jeg at det måtte prøves.
Okseklumpen blev smidt i noget saltlage, i morges, skulle have været igår, men nåede det ikke.
Så fik den lige et skud peber og paprika:
rps20141026_154717.jpg
rps20141026_154717.jpg (75.13 KiB) Vist 3209 gange
Så røg der lidt pastinak, jordskokker og persillerod samt rosmarin, laurbær og et par knuste enebær i stegesoen:
rps20141026_154740.jpg
rps20141026_154740.jpg (48.86 KiB) Vist 3209 gange
Op i soen med kødet, lidt mere af samme rodfrugtsblanding og rosmarin, og så godt og vel en liter solsikkeolie:
rps20141026_154804.jpg
rps20141026_154804.jpg (74.27 KiB) Vist 3209 gange
Det hele kom i en kold ovn ved 12-tiden, og tændt på 100 grader.
Satser på at give det et skud på grillen når det kommer ud af ovnen, for at det får lidt stegeskorpe.
Og det er nok om en times tid.
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Brugeravatar
LapuaMagnum
This member is
This member is
Indlæg: 1984
Tilmeldt: 27. maj 2014, 19:23
Interesser: Jagt, IPSC langspyt
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 1149 times
Been thanked: 360 times

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af LapuaMagnum » 26. okt 2014, 16:30

Sådan en stegeso kan virkelig bruges til sådan en steg, og den bliver garanteret mør og dejlig.

Velbekomme :biggrin:

mvh
Hellere være neutral og kunne sit kram frem for at ligne en million og være uduelig!

Gråskæg
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1216
Tilmeldt: 4. nov 2010, 00:04
Interesser: pürch og fuglejagt
Geografisk sted: Polen
Has thanked: 7 times
Been thanked: 130 times

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af Gråskæg » 26. okt 2014, 17:27

En hel liter olie???

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1848
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 32 times
Been thanked: 116 times
Kontakt:

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af PeptoBizmo » 26. okt 2014, 17:29

Gråskæg skrev:En hel liter olie???
Jep. Stegesoen er faktisk et nummer for lille, for den skulle have været dækket helt, det lykkedes desværre ikke :smile:
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Gråskæg
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1216
Tilmeldt: 4. nov 2010, 00:04
Interesser: pürch og fuglejagt
Geografisk sted: Polen
Has thanked: 7 times
Been thanked: 130 times

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af Gråskæg » 26. okt 2014, 17:31

PeptoBizmo skrev:
Gråskæg skrev:En hel liter olie???
Jep. Stegesoen er faktisk et nummer for lille, for den skulle have været dækket helt, det lykkedes desværre ikke :smile:
Ja OK, hver sin lyst, alt det andet er jeg med på.

Fresh
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 418
Tilmeldt: 11. mar 2010, 14:58
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Herning
Has thanked: 14 times
Been thanked: 57 times

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af Fresh » 26. okt 2014, 19:40

Gråskæg skrev:
PeptoBizmo skrev:
Gråskæg skrev:En hel liter olie???
Jep. Stegesoen er faktisk et nummer for lille, for den skulle have været dækket helt, det lykkedes desværre ikke :smile:
Ja OK, hver sin lyst, alt det andet er jeg med på.
Studsede også over det med 1L olie, det virker lidt underligt i min optik. Kan næsten regne ud fordelen har noget at gøre med det ikke begynder at koge omkring stegen, men hvilket problemer skulle det give, når der bruges en stegeso?

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1848
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 32 times
Been thanked: 116 times
Kontakt:

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af PeptoBizmo » 26. okt 2014, 19:43

Det er såmænd bare en tilberedningsmåde på linie med så meget andet.
Jeg har aldrig prøvet det før, så nu skulle det være :smile:
Og maden bliver jo ikke fed, kødet absorberer ikke olien.
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Brugeravatar
Langenge
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 4889
Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
Interesser: Gamle våben og bamser
Geografisk sted: Region midtjylland
Has thanked: 190 times
Been thanked: 660 times

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af Langenge » 26. okt 2014, 19:46

PeptoBizmo skrev:Det er såmænd bare en tilberedningsmåde på linie med så meget andet.
Jeg har aldrig prøvet det før, så nu skulle det være :smile:
Og maden bliver jo ikke fed, kødet absorberer ikke olien.
På samme måde som confiterede andelår. Mums :smile:
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1848
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 32 times
Been thanked: 116 times
Kontakt:

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af PeptoBizmo » 26. okt 2014, 20:42

Nå. Jeg skulle nok have ventet med at oprette tråden. For det blev da ren katastrofe. 2 kilo sålelæder er hermed produceret :biggrin:
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5845
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Jagt med hund, kniv og gevær.
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 498 times
Been thanked: 1144 times

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af C-X » 26. okt 2014, 20:45

PeptoBizmo skrev:Nå. Jeg skulle nok have ventet med at oprette tråden. For det blev da ren katastrofe. 2 kilo sålelæder er hermed produceret :biggrin:
Snit det meget fint og brug det som kebab/pizzafyld :fun:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
LapuaMagnum
This member is
This member is
Indlæg: 1984
Tilmeldt: 27. maj 2014, 19:23
Interesser: Jagt, IPSC langspyt
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 1149 times
Been thanked: 360 times

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af LapuaMagnum » 26. okt 2014, 20:47

Øv, men det kunne man jo ikke vide før man prøvede det.

mvh
Hellere være neutral og kunne sit kram frem for at ligne en million og være uduelig!

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1848
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 32 times
Been thanked: 116 times
Kontakt:

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af PeptoBizmo » 26. okt 2014, 21:01

I et sidste desperat forsøg, har jeg sat ovnen på 75 grader, og sat det ind igen. Så vil tiden vise om det kan blive til noget "pulled beef"-lignende eller om det er en oksekøds mursten når jeg vågner :biggrin:
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Brugeravatar
BentxBetjent
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2853
Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
Interesser: Rifler, airguns
Geografisk sted: Udenfor Horsens
Has thanked: 308 times
Been thanked: 333 times

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af BentxBetjent » 26. okt 2014, 21:10

PeptoBizmo skrev:I et sidste desperat forsøg, har jeg sat ovnen på 75 grader, og sat det ind igen. Så vil tiden vise om det kan blive til noget "pulled beef"-lignende eller om det er en oksekøds mursten når jeg vågner :biggrin:
Hæld en snaps eller en halv øl i potten sammen med sålen.
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Fresh
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 418
Tilmeldt: 11. mar 2010, 14:58
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Herning
Has thanked: 14 times
Been thanked: 57 times

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af Fresh » 26. okt 2014, 21:13

PeptoBizmo skrev:I et sidste desperat forsøg, har jeg sat ovnen på 75 grader, og sat det ind igen. Så vil tiden vise om det kan blive til noget "pulled beef"-lignende eller om det er en oksekøds mursten når jeg vågner :biggrin:
For ikke længe siden havde jeg gang i en okseklump, der blev rigtig lækker og så mør som sådan et stykke kød nu kan blive.

Brand varm pande med en god sjat olie. Brun klumpen godt af og smid den i stegesoen hvorefter alle rodfrugter og grøntsager skal en tur forbi samme pande og olie. Slut panden af med en dåse flåede tomater, en bouillon terning og en hel flaske rødvin. Denne "fond" hæles over i stegesoen, der yderligere får et par fed hvidløg, en sjat øl og en god dusk krydderurter. Låg på og 2-2,5-3 timer i ovnen ved 190 grader alt efter hvor stor den er. Ud med kødet og lad det hvile hvorefter man kan dumpe en kvart piske i soen, hvis man savner lidt fylde.

Må hellere lave en tråd her næste gang :)

Brugeravatar
Wildlife
This member is
This member is
Indlæg: 1006
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 371 times
Been thanked: 210 times

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af Wildlife » 13. nov 2014, 18:51

Normalt sætter jeg stegesoens to dele i blød i en times tid inden jeg laver mad i den :)

Men jeg fylder så heller ikke olie i den :blink:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
Frank P
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 641
Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
Geografisk sted: København
Has thanked: 35 times
Been thanked: 64 times

Re: Sæsonens første simremad.

Indlæg af Frank P » 13. nov 2014, 20:03

Problemet med olie i stegeso er kondens. Kondensen kan ikke undslippe så derfor kommer det til at virke som en trykkoger med olie. Skal kød confitteres skal det gøres meget blidt, læg bagepapir over olie som så opsamler kondensen. Bedste resultater opnås med ande- eller kyllingefedt.
Frihed er lig med menneskelig autenticitet

Besvar