Supernemt og godt brød!

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 512
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 50 times
Been thanked: 83 times

Supernemt og godt brød!

Indlæg af Kode1303 » 11. nov 2014, 13:41

Hej alle!
For nogen tid siden, så jeg en vejledning på youtube om 'verdens nemmeste brød'. Jeg kan ikke finde den nu, men har lavet min egen version, og jeg synes, den holder. Supernemt og med helt enkel og fedtfattig (!) opskrift. Så vil du imponere fruen med hidtil skjulte bageevner, kunne du prøve den her opskrift. :blink:

Hardware
Ildfast beholder med låg. Dette er hele omdrejningspunktet i denne opskrift! Skal kunne tåle 250 C.
Køkkenvægt
Litermål
Røreskåle
Røreske
Dejskraber
Ovn

Ingredienser
300ml vand
300g mel
60g havregryn
1/4 pk gær
1 tsk salt

Fremgangsmåde
1brød.JPG
1brød.JPG (49.58 KiB) Vist 2070 gange
Mål vand af.
2brød.JPG
2brød.JPG (67.77 KiB) Vist 2070 gange
Mål mel og gryn af (360 gram i alt!)
3brød.JPG
3brød.JPG (54.03 KiB) Vist 2070 gange
Smuldr gæren og drys saltet i en røreskål
4brød.JPG
4brød.JPG (41.71 KiB) Vist 2070 gange
Tilsæt vandet og opløs gær og salt.
5brød.JPG
5brød.JPG (74.62 KiB) Vist 2070 gange
Tilsæt mel/gryn-blandingen under omrøring med en ske - ingen snask med æltning er nødvendig!
Dejen er ret blød i det - det er meningen!
6brød.JPG
6brød.JPG (82.12 KiB) Vist 2070 gange
Dejen sættes til hævning 6-10 timer med et viskestykke over. Natten over er ofte praktisk - hun er vel glad for nybagt morgenbrød? :snu:
7brød.JPG
7brød.JPG (58.77 KiB) Vist 2070 gange
Ovnen sættes til 250 grader C!
8brød.JPG
8brød.JPG (72.79 KiB) Vist 2070 gange
Ildfast beholder MED låg sættes i ovnen og varmer med!
9brød.JPG
9brød.JPG (65.17 KiB) Vist 2070 gange
Når ovn og beholder er varme tages de ud, og dejen hældes i. Der skal ikke smøres - beholderen er så varm, at dejen ikke hænger i.
10brød.JPG
10brød.JPG (75.59 KiB) Vist 2070 gange
Læg hurtigt låg på (VIGTIGT!) og sæt det hele tilbage i ovnen og bag i 25 minutter MED låg.
11brød.JPG
11brød.JPG (81.38 KiB) Vist 2070 gange
Efter de 25 minutter tages låget af, og brødet bager videre - stadig 250 grader - i 20 minutter. Skorpen må gerne blive ret mørk. Hvis du synes, den bliver for mørk, kan du lægge et stykke staniol løst over brødet.
12brød.JPG
12brød.JPG (82.61 KiB) Vist 2070 gange
Efter de samlede 45 minutter (25 min MED låg, 20 min UDEN) bagetid, tages brødet ud. Det burde falde direkte ud af beholderen.
13brød.JPG
13brød.JPG (83.49 KiB) Vist 2070 gange
Som det ses er brødet helt glat på undersiden, hvor det har været i kontakt med beholderens overflade!
14brød.JPG
14brød.JPG (96.21 KiB) Vist 2070 gange
Nu er det jo fristende at smage - gør det ikke! Brødet vil stadig være svampet inden i og bør køle af i ca. en halv time.
Derefter er det klar til at blive skåret og serveret!

Bon appetit! :eating:
Make mine a carbine.

Brugeravatar
Mapzter
This member is
This member is
Indlæg: 4972
Tilmeldt: 29. okt 2004, 03:28
Interesser: IPSC og pistolskydning
Geografisk sted: Østhimmerland
Has thanked: 104 times
Been thanked: 405 times
Kontakt:

Re: Supernemt og godt brød!

Indlæg af Mapzter » 11. nov 2014, 13:44

Kode1303 skrev:For nogen tid siden, så jeg en vejledning på youtube om 'verdens nemmeste brød'.
Måske denne? http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broed
I Never Did Mind About the Little Things!

IPSC - absoluten Königsdisziplin im Schießsport
Team Zero Mike Armory

Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 512
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 50 times
Been thanked: 83 times

Re: Supernemt og godt brød!

Indlæg af Kode1303 » 11. nov 2014, 13:46

Mapzter skrev:
Kode1303 skrev:For nogen tid siden, så jeg en vejledning på youtube om 'verdens nemmeste brød'.
Måske denne? http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broed
Nej ikke helt - den var på engelsk (amerikansk) - men den der er også fin!
Make mine a carbine.

SvenP
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 34
Tilmeldt: 25. mar 2013, 21:31
Interesser: Antikke våben / jagtvåben
Geografisk sted: Fyns land
Been thanked: 1 time

Re: Supernemt og godt brød!

Indlæg af SvenP » 11. nov 2014, 15:12

Mapzter skrev:
Kode1303 skrev:For nogen tid siden, så jeg en vejledning på youtube om 'verdens nemmeste brød'.
Måske denne? http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broed
Måske "No knead bread" Brød der ikke skal æltes: http://steamykitchen.com/168-no-knead-b ... sited.html

Mvh. Sven

Brugeravatar
Kleth
This member is
This member is
Indlæg: 4100
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 768 times
Been thanked: 511 times

Re: Supernemt og godt brød!

Indlæg af Kleth » 11. nov 2014, 16:06

Det er en variation af no-knead bread.
en.m.wikipedia.org/wiki/No-knead_bread

Min opskrift lyder:
500ml vand
4dl havregryn
Ca. 6dl hvedemel
Lille klump gær (ca 3x3mm)
1 tsk salt.

For enkelthed kan den bages 250C direkte uden efter hævning 30min med låg og 15min uden(efter varme), men den bliver ekstra god, hvis dejen hældes ud på en melet overflade og vendes 3-4 gange over sig selv (brug evt. paletknive) og lægges til efterhævning en times tid i en oliesmurt skål drysset med mel.
Den efterhævede dej hældes forsigtigt i det forvarmede ildfaste fad.

Det brød har jeg bagt flere gange om ugen i omkring 8år og jeg har bagt no-knead bread opskrifter siden omkring 2002



Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Yogi Bear: “Boo Boo, you've tried to stop my brilliant ideas with common sense a thousand times. Has it ever worked?”

Brugeravatar
7TCU
This member is
This member is
Indlæg: 653
Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 75 times
Been thanked: 51 times

Re: Supernemt og godt brød!

Indlæg af 7TCU » 26. dec 2014, 10:21

Fulgte vejledningen i Kode1303's indlæg, men skiftede 30gr havregryn ud med 30gr majsgryn og resultat blev rigtig rigtig godt, sprød skorpe og dejlig krumme, ikke sidste gang støbejerns gryden kommer på arbejde med brød :DancingBanana:
Vedhæftede filer
Brød i stegeso (Small).jpg
Brød i stegeso (Small).jpg (95.99 KiB) Vist 1740 gange
Brød resultat (Small).jpg
Brød resultat (Small).jpg (96.56 KiB) Vist 1740 gange
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife

TeNielsen
Banned
Banned
Indlæg: 88
Tilmeldt: 22. apr 2012, 22:26
Interesser: Pistol, Riffel og Haglbøsse
Geografisk sted: Hovedstadsområdet
Been thanked: 12 times

Re: Supernemt og godt brød!

Indlæg af TeNielsen » 26. dec 2014, 14:53

Slettet af bruger
Senest rettet af TeNielsen 3. jan 2015, 12:42, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 512
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 50 times
Been thanked: 83 times

Re: Supernemt og godt brød!

Indlæg af Kode1303 » 26. dec 2014, 17:30

Jeg er inspireret af en film på engelsk, jeg så for længe siden på nettet. Har ikke kunnet finde lige den film igen, så ovenstående er fra min hukommelse og med tanke på at gøre processen så enkel som muligt. Bestemt ikke min opfindelse - forhåbentlig kan en og anden alligevel få glæde af vejledningen og - som det er set - også lave egne versioner :thumbup:
Make mine a carbine.

Besvar