Opskrift på Loganbrød (erstatning for energibar på hike)

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Kleth
This member is
This member is
Indlæg: 4264
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 726 times
Been thanked: 502 times

Opskrift på Loganbrød (erstatning for energibar på hike)

Indlæg af Kleth » 2. sep 2014, 09:48

Jeg faldt lige over min gamle opskrift på Loganbrød, som vi brugte på vores hikes, jeg har ikke bagt det siden 2006, så ingen billeder, med mindre jeg kan finde et i arkivet.
Mere om Logan Brød http://howtowilderness.com/2012/07/29/h ... gan-bread/

250 ml fuldkornshvedemel
250 ml havregryn
125 ml hvedemel (højt protein indhold)
125 ml sojamel
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk kanel brug evt. lidt kardemomme i stedet.
125 ml brun farin
100 ml skummemælkspulver
100 ml druesukker.

200 ml maltsirup/honning/sirup. (Maltsirup er bedst da kagen ellers kan blive MEGET sød)
350 ml rapsolie
300 ml vand
300 ml æblemos
4 æg

Fyld
150g hakkede valnødder / hasselnødder
100g hakkede mandler
450g hakkede svesker, rosiner eller en blanding.
200g hakkede tørrede æbler.

Bland alle tørre ingredienser først, bland derefter de flydende i.
Tilsæt fyldet til sidst når dejen er homogen.

Hæld i en smurt stor bradepande og sættes i en forvarmet 160C ovn, i ca 60-90min. Hold øje med den og prik i den.
Når den er bagt, så perforer hele overfladen af kagen med en gaffel for at damp kan slippe ud.
Lad kagen tørre i ovnen ved svag varme 50-90C varmluft med ovndøren på klem i 1-3 timer.
Skæres i stykker og tør evt. mere. Vær helt sikker på at det er tørt før det pakkes, så det ikke mugner.
Yogi Bear: “Boo Boo, you've tried to stop my brilliant ideas with common sense a thousand times. Has it ever worked?”

Besvar