MØR rådyrkølle, hvordan?

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Peter
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 151
Tilmeldt: 5. feb 2004, 01:44
Geografisk sted: Kbh.
Has thanked: 6 times
Been thanked: 11 times

Re: MØR rådyrkølle, hvordan?

Indlægaf Peter » 16. jul 2017, 22:53

Inspireret af denne tråd, gav jeg det i dag igen chancen med dyrekølle sous vide. Køllen var fra en ældre buk skudt her i sæsonen.

Jeg startede med at udbene køllen, gav den alverdens krydderier, hvidløg og næsten en halv pakke smør og derefter snøres til. Dernæst vakuumpakket og så 5 timer ved 58 grader (efter lidt hurtigt googling).
Da tiden var gået og jeg klippede hul på posen, bredte der sig en fantastisk duft i køkkenet, så forventningerne og optimismen var bestemt intakte. Derefter på en pande, der var varmere end helvede selv, et par minutter på hver side.

Resultatet må jeg nok sige, stadig er skuffende. Det blev dog ikke leveragtigt, mørheden var bestemt ikke blevet ringere, og der var masser af saft i kødet, men jeg synes det blev en smule blævret og lidt klamt at få i munden. Jeg er derfor stadig af den overbevisning, at det bedste resultat med dyrekølle er på "traditionel" vis med bacon rundt om. Dog har jeg også prøvet den med saltdej, hvilket bestemt også var en succes.

Brugeravatar
FBN
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 197
Tilmeldt: 8. dec 2013, 19:49
Interesser: pistol
Geografisk sted: vestjylland
Has thanked: 7 times
Been thanked: 30 times

Re: MØR rådyrkølle, hvordan?

Indlægaf FBN » 16. jul 2017, 23:04

Vi har altid kun brugt fersk spæk fra gris.

Køllen drysses med salt og peber,
den pakken godt ind i fersk grisespæk
(Det samme man køber til at lave leverpostej af)

Ligges i bradepande på rist med vand og 1-2
kopper rødvin i, det må ikke nå kødet.

Også 2-5 timer alt efter vægt og temperatur.

Også samme metode vi bruger til dyreryg...,

Syntes det er den bedste måde ;-)
MVH Frank.

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 4551
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Jagt med hund, kniv og gevær.
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 371 times
Been thanked: 756 times

Re: MØR rådyrkølle, hvordan?

Indlægaf C-X » 17. jul 2017, 00:05

Fandt en kølle i bunden af fryseren her forleden. Den blev ristet i baconfedt på stegepanden, kom i saltdej og fik ca 2 timer ved 180-200 *C, hvilket gav en ret høj kernetemperatur. Virkede fortrinligt!
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

JyskJæger
Newbie
Newbie
Indlæg: 23
Tilmeldt: 18. apr 2017, 11:53
Interesser: Fuglejagt
Geografisk sted: Sønderjylland
Has thanked: 11 times
Been thanked: 7 times

Re: MØR rådyrkølle, hvordan?

Indlægaf JyskJæger » 22. jul 2017, 10:14

Det vigtigste er at kødet får lov at hvile inden det tilberedes. Det mørner kødet uanset om det er kanin, høne, gris, eller vildt. 14 dage ved 2 gr. C er rigtig fint.
Herfra burde du i princippet kunne tilberede det på den måde du ønsker og stadig få et super resultat ud af det.
Hvis det er et gammelt dyr, ville jeg dog give den mindre varme i længere tid. Evt. 120 grader i 6-7-8 timer.
Ellers ville jeg smide det på grillen ved høj, direkte varme til det har fået stegeskorpe og så mellemhøj indirekte varme med et stegetermometer i røven (altså på køllen, ellers hjælper det ikke) til det er helt som du gerne vil have det

Thors24
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 127
Tilmeldt: 17. maj 2013, 13:48
Interesser: jagt og natur
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 73 times
Been thanked: 28 times

Re: MØR rådyrkølle, hvordan?

Indlægaf Thors24 » 22. jul 2017, 11:00

JyskJæger skrev:Hvis det er et gammelt dyr, ville jeg dog give den mindre varme i længere tid. Evt. 120 grader i 6-7-8 timer.


Det er det, vi er flere der har erfaret giver en kølle der minder mest om leverpostej.

JyskJæger
Newbie
Newbie
Indlæg: 23
Tilmeldt: 18. apr 2017, 11:53
Interesser: Fuglejagt
Geografisk sted: Sønderjylland
Has thanked: 11 times
Been thanked: 7 times

Re: MØR rådyrkølle, hvordan?

Indlægaf JyskJæger » 22. jul 2017, 14:06

Thors24 skrev:
JyskJæger skrev:Hvis det er et gammelt dyr, ville jeg dog give den mindre varme i længere tid. Evt. 120 grader i 6-7-8 timer.


Det er det, vi er flere der har erfaret giver en kølle der minder mest om leverpostej.


OK? Har lavet det et par gange med godt resultat. Har det måske været fra buk i brunst I har dårlig erfaring med?
Eller er det konsistensen det går galt med?


Tilbage til "Fodertønden."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst