Spørgsmål om knivslibning ( igen)

Er du til knive, bajonetter, økser, sværd eller hellebarder er dette stedet.
Besvar
Claus Petersen
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 854
Tilmeldt: 13. dec 2008, 00:25
Interesser: jagt - skydning - våben
Geografisk sted: midtjylland
Has thanked: 12 times
Been thanked: 170 times

Spørgsmål om knivslibning ( igen)

Indlæg af Claus Petersen » 1. aug 2018, 15:13

Jeg kan slibe knive skarpe på mit 5- stens Lansky sæt ( med efterfølgende stropning) rigtig rigtig skarpe.
Jeg har så forsøgt mig med frihånds slibning og har købt mig en sten med korn 400 og korn 1000 - samt en “ vinkellære”.
Jeg synes selv, det går fint med at holde en jævn vinkel - jeg passer MEGET på at holde den samme vinkel og at bladet ikke “ flagrer” op og ned.
Jeg kan dog ikke slibe knive helt så skarpe som på mit Lansky sæt.
Er en af årsagerne til det, at jeg går direkte fra korn 400 til korn 1000 ?
Vil jeg vinde meget ved at investere i flere sten med mellemliggende grovhed og nok også efterfølgende finhed ?
Jeg kunne jo også bare fortsætte med Lansky - jeg synes dog at Lansky stenene er for små og dårlige at holde ved - får “ krampe” i hånden hvis jeg skal slibe mere end en kniv.
Claus P

“Trump - makes America a joke”

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5913
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Jagt med hund, kniv og gevær.
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 376 times
Been thanked: 898 times

Re: Spørgsmål om knivslibning ( igen)

Indlæg af C-X » 1. aug 2018, 16:38

Lansky er fint til en V æg, mens frihåndsslibning er bedst til konvekse eller skandinaviske ægge.
Måske du bare skal vælge hvilken æg, der passer hvilken kniv, og så bruge det redskab der matcher? Det er min fremgangsmåde og jeg har ikke tænkt mig at gøre det anderledes.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
Martin G
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 142
Tilmeldt: 18. jun 2013, 23:59
Interesser: Ikke det normale ;)
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 14 times
Been thanked: 14 times

Re: Spørgsmål om knivslibning ( igen)

Indlæg af Martin G » 1. aug 2018, 17:05

400 er rigeligt til at få en kniv skarpere end fra fabrikken (hvis slebet ordentligt) går sjælden over 800 på køkkenknive med mindre de skal kunne lave Pushcut eller for show :)

Har Diamant helt op til 0,1µ Og diamant spray op til 0,0125µ men det er kun samlerknive der får den begandling :)
2015 Hoyt Carbon Spyder ZT Turbo 29"/70# BLACK OUT
2016 Hoyt Defiant Turbo 29/70# Harvest Brown

Besvar